Unikatna struktura enterijera

Tacti Lux logo

Uređenje enterijera reljefnim personalizovanim tapetama postalo je nikad lakše i nikad unikatnije.

Dizajnerski gledano, „TactiLux“ reljefne tapete se od sličnih proizvoda na tržištu razlikuju u
sledećem:

  • Postojeće luksuzne tapete koje imaju strukturu (reljef), mogu da se nabave samo sa predefinisanim dezenima, a nazivaju ih strukturne tapete, reljefne tapete, 3D tapete...
  • Postojeće foto tapete, ravne su i nemaju strukturu, moguć je samo dizajn po želji, a nazivaju ih zidni murali, foto murali...

Praktično gledano, „TactiLux“ reljefne tapete, osim što mogu da budu i unikatne strukture i
neponovljivog dizajna, imaju i sledeće prednosti u odnosu na svoju konkurenciju na tržištu od drugih
materijala:

  • Papirne tapete – I ove najjeftinije tapete su ekološke, ali su ravne ili sa veoma malom ponavljajućom reljefnom strukturom. Teže se lepe, jer se lepak nanosi na tapete, a ne na zid. Teško se uklapaju pri postavljanju, jer papir nije rasteglјiv, pa su spojevi vidljiviji. Teže se i uklanjaju, jer ne mogu da se odlepe u komadu. Za razliku od njih, „TactiLux“ reljefne tapete imaju netkanu podlogu, savršenu za (de)montažu, materijal se rasteže i lako se uklapaju. Lepak za „TactiLux“ tapete se nanosi na zid, a ne na tapetu. Zbog 1,55 m širine imaju manje spojeva (papirne tapete su široke oko 50 cm).
  • Vinil tapete s papirnom podlogom – Papirna podloga ima iste nedostatke kao i kod papirnih tapeta, a vinil se koristi samo za strukturalno utiskivanje i sakrivanje šavova na zidu sa dublјom strukturom. Nisu ekološke jer sadrže PVC, imaju klasu C1 ili nižu za usporavanje gorenja pri požaru, jer proizvode otrovni hloridni dim. „TactiLux“ reljefne tapete su bez PVC-a, a iako su isto klasifikovane kao C1, opasnost je manja jer nema trovanja od PVC dima. Zbog 1,55 m širine imaju manje spojeva (vinil tapete s papirnom podlogom su široke 50-105 cm).
  • Vinil (PVC) tapete sa netkanom podlogom – Iako je netkana podloga bolјa, ostaju nepovolјne osobine zbog PVC-a, te su u nekim evropskim zemlјama zabranjene za upotrebu u bolnicama i vrtićima. Zbog 1,55 m širine, „TactiLux“ reljefne tapete imaju manje spojeva (vinil tapete sa netkanom podlogom su široke 50-105 cm).
  • Netkane tapete – Ova vrsta foto tapeta se dobija iz postojećih digitalnih štampača. Ekološke su, lake za lepljenje na zid, ali nemaju strukturu – ravne su. „TactiLux“ reljefne tapete, pored reljefne strukture, imaju prednosti zbog deblјine materijala koja sakriva oštećenja zidova. Takođe, pošto su netkane tapete tanke, njihovi spojevi su veoma vidlјivi.

Posetite i: ONLINE PRODAJA reljefnih tapeta iz kataloške ponude

VRH